Minä instagramissa @ida1da

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kahdestoista, Punajuuri & Chili

Tulista iltaa!

Tänään testasin jotain mitä en ole koskaan aiemmin maistanut, chiliä smoothiessa. Käytän todella paljon ruoanlaitossa sitä ja olen maistanut chilisuklaatakin, mutta jotenkin ei ole tullut mieleen laittaa sitä smoothien joukkoon. En ole myöskään punajuuresta montaa smoothieta tehnyt, vaikka punajuuri onkin todella maukas ja terveellinen juures sillä se sisältää paljon vitamiineja. Yleensä sitä ajattelee, että smoothieen sopivat vain hedelmät ja marjat, vaikka näinhän se ei todellakaan ole.

 @ Smoothiet, Makua, vitamiineja ja virkeyttä
Eliq Maranik

 @ Smoothiet, Makua, vitamiineja ja virkeyttä
Eliq Maranik


Pääsin taas soveltamaan, sillä tämänkin smoothien valmistamisessa olisi tarvittu mehulinkoa. Olen huomannut, että ilman sitä pärjää vallanmainiosti. Lisäsin vain blenderiin n. 1 dl kylmää vettä ja muutamia jääpaloja. Näin sain koostumuksesta juotavampaa, eikä ilman tilkkaa vettä blenderi olisi edes lähtenyt käymään.

Vaikka laitoin chiliä ohjeen määrää vähemmän ja poistin kaikki siemenet tuli smoothiesta hieman liian tulinen. Täytyy ensikerralla muistaa laittaa vielä vähemmän. Ensiksi smoothieta juodessa maku oli todella mieto ja pehmeä, mutta vähän ajan päästä chilin tulisuus voimistui ja vei omenan ja punajuuren makua huomattavasti pois. Koostumus oli ihanan kuohkea ja ulkonäkö syksyisen pirtsakka.

Tämä smoothie sopii mielestäni hyvin vaikkapa isänpäivänä suupalaksi ennen alkuruokaa.





Terkuin Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti