Minä instagramissa @ida1da

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kolmekymmentäkuusi, Punajuuri & Selleri


Hei! Toivottavasti kaikilla joulu meni hyvin ja herkkuja tuli syötyä sopivasti. Itse olen ainakin ollut ihan ähky kaikesta ruoasta ja siksi smoothiet tulevatkin nyt tarpeeseen. Sain joululahjaksi aivan mahtavan Philipsin mehulingon. Tulen siitä tässä postauksessa hieman kertomaan. Päätin heti testata sitä ja siksi toissa päivänä teinkin tämän punajuuri- sellerimehun.
@ Smoothiet, Makua, vitamiineja ja virkeyttä
Eliq Maranik


@ Smoothiet, Makua, vitamiineja ja virkeyttä
Eliq Maranik

Tämä Philipsin laite on mielestäni todella siro ja kauniin näköinen, sopii kokonsa puolesta hyvin vaikka vähän pienempääkin keittiöö. Mikä parasta sitä on todella helppo käyttää ja käyttöohjeet ovat myös suomeksi. Kaikki irrotettavat osat ovat koneessa pestäviä lukuun ottamatta koneosaa. Koneeseen pistetään kaikki kuoritut ainekset ja koneessa olevalla painajalla painetaan ainekset sisään. Mehu valuu koneesta suoraan irralla olevaan kannuun. Kannu on kätevä, sillä siinä on kansi, joten sen voi pistää jääkaappiin ja nauttia mehua myöhemmin.



 Tein tämän mehun kokonaan mehulingolla. Kun käytät mehulinkoa, varaa aikaa sen verran, että ehdit huuhdella kaikki osat, jotta raaka-aineet eivät tartu liikaa koneen osiin kiinni. Tässä mehussa oli todella paljon kuorittavia osia, joten siihenkin kannattaa varata hieman aikaa. Minulla oli kaikki ainekset jääkaapissa, näin mehusta tuli ihana raikkaan kylmää. Jos ainekset ovat lämpimiä niin voi sekaan laittaa jääpaloja- tai murskaa.

Kun kerran on tehnyt mehunsa tällä super ihanalla laitteella, ei tätä ilman voi enää olla. Kuten olen aikaisemmissa postauksissani todennut, että esimerkiksi vihannekset ja omena olisivat parempia mehustettuina paksun koostumuksensa takia. Ja näin oli! Punajuuri pääsi oikeuksiinsa kun sen mehusti. Mehu oli hieman kirpsakkaa, mutta samalla makeaa. Jos ei tiedä pitääkö punajuuren mausta, kannattaa sitä laittaa vain pikkaisen sekaan kerrallaan ja pikkuhiljaa lisätä määrää.


Tässä taas mitä mehu sisälsi:


Elintarvike
Paino/ g
Energia/ kcal
Hiilihydraatit/ g
Rasva/ g
Proteiini/ g
Punajuuri
80
30,71
5,52
0,16
0,8
Omena
100
40,54
8,31
0,1
0,19
Porkkana
130
42,49
7,228
0,26
0,81
Selleri
100
12,7
1,1
0,2
1,12
Lime
100
41,14
2,2
1,1
0,62
Yhteensä
510
167,58
24,358
1,82
3,54
 


Mehulingossa on vain yksi huono asia, se että mehustuksen sivutuotteena siitä jää jäljelle kuivaa mäskiä. Tämän kuitupitoisen "mössön" voi kuitenkin käyttää hyödyksi esimerkiksi, ruoanlaitossa ja leivonnassa. Tämän mehun jäännökset käytin tänään kanakastikkeen joukossa. Näin nämäkin kuidut ja maut saadan talteen. Kiitos ihanalle luokkatoverilleni Riikalle hyvistä vinkeistä mitä kaikkea tästä mäskistä voi tehdä. :)



Näitä mehuja voi hyvällä mielellä juoda, sillä nämähän eivät sisällä lisättyä sokeria tai mitään lisäaineita. Varsinkin näin talvisin voi olla todella vaikeaa syödä puoli kiloa päivässä vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Mehuina tämä määrä on todella helppo pistää poskeen. Suosittelen koittamaan erilaisia ja erikoisia yhdistelmiä. Eilen tein tällaise mehun:

3 omenaa
2 appelsiinia
1 cm inkivääriä
1 varsisellerin varsi
Puolikkaan limen mehu

Tämä oli todella todella hyvää. Raikasta ja maukasta. Jos pitää inkivääristä kannattaa sitä rohkeasti yhdistellä mehuissa, samoin chiliä. 

Tänään tein tämän mehun jäämistä keksejä. Taikinaan tuli:

Mehun mäski
2 kananmunaa
1 rkl hunajaa
1 dl neljän viljan hiutaleita

Rikoin ensiksi kananmunat kulhossa, jonka jälkeen yhdistin niihin muut ainekset. Muotoilin pyöreitä keksejä pellille leivinpaperin päälle. Laitoin 175 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes keksit olivat päältä hieman kullanruskeita. Ja näistäkin tuli todella hyviä. 


Tällaista tänään ja huomenna smoothie johon tulee mehustettua omenamehua. :)

Terkuin Ida



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti