Minä instagramissa @ida1da

torstai 19. maaliskuuta 2015

Smoothie-kakku

Tänään ensimmäinen postaus mikä ei liity smoothiehaasteeseeni ollenkaan. Olen pitkään jo halunnut koittaa smoothie-kakkua, mutta tilaisuutta sen tekemiseen ei vain ole jostain syystä tullut. Nyt kuitenkin lauantaina meille tuli sukulaisia kylään ja heti halusin tätä koittaa. Ohjeen sain pikkusiskoni ystävältä Jenniltä, mutta alkuperäinen ohje löytyy videoineen täältä: http://www.kinuskikissa.fi/smoothie-kakku/.

Tässä kuitenkin ohje:

Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta
Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
1 prk (165 ml) kookoskermaa
¾ dl SteviaSokeria
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua
Pinnalle:
2 kiiviä
200 g mansikoita
viipaloituja persikoita
sitruunamelissaa


Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä – näin kakku irtoaa siistimmin.
Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookoskerma, SteviaSokeri ja kardemumma.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Kuori kiivit ja poista mansikoiden kannat. Leikkaa kiivit ja mansikat ohuiksi siivuiksi. Asettele kakun päälle yhdessä persikkaviipaleiden kanssa. Viimeistele koristelu sitruunamelissan lehdillä.
Tämän kakun valmistamiseen minulta meni noin 10 minuutin verran, tietenkin hyytymiseen sitten noin vuorokausi. Tein tämän täysin reseptin mukaisesti. Itse en tätä uskaltanut maistaa, sillä tähän tuli banaania. Monet kuitenkin tämän makua kehui todella paljon. Mielestäni koostumuksesta tuli kuitenkin hieman liian löysä ja paloja oli vaikea kakusta ottaa. Kaunis se kuitenkin oli, kiitos Amandan joka tämän koristeli.

Tämmöinen ihanuus siitä tuli <3 Jos haluaa tarjota jotain hieman terveellisempää kakkua kannattaa tällaista koittaa. Marjoina ja hedelminähän tässä voi käyttää mitä tahansa.
Terkuin Ida
<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti